به قلم سیدحسین موسوی، عضو کانون بصیرت بسیج دانشجویی استان بوشهر
بی شک امروز اتفاق مهم در کشور که نقل و نبات محافل مردم و تمامی رسانه ها می باشد موضوع مرحله دوم هدفمندی یارانه ها است.
از زمان دولت دهم که هدفمندی یارانه ها پس از تصویب مجلس به مرحله اجرا درآمد، همه کارشناسان تحلیل های مختلفی درباره اجرای آن ارائه دادند، عده ای منتقد این شیوه اجرا بودند و عده ای هم این شیوه اجرایی را می پسندیدند، اما خواه ناخواه دولت دهم شیوه فعلی هدفمندی یارانه ها را اجرا نمود و دولت یازدهم هم دنباله رو این شیوه بود، تا اینکه مرحله دوم هدفمندی یارانه ها اجرا گردید.
دولت یازدهم در شیوه پرداخت یارانه ها دچار دوگانگی شده است، از آن رو یک روز بحث سبدکالا و روزی هم صحبت حذف پرداخت یارانه نقدی، روزی هم تهدید به جریمه یا تشویق مردم برای انصراف از دریافت یارانه نقدی به گوش می خورد، این نوع رفتارها و صحبت ها نشان از چندگانگی دولت یا عدم شناخت خصوصیات اجتماعی مردم ایران زمین می باشد.
اما هدف ارائه این مطلب درست یا خراب بودن شیوه اجرایی مرحله دوم هدفمندی یارانه ها نیست، بلکه نقدی به عملکرد رسانه ملی برای تشویق مردم به انصراف از یارانه ها می باشد.
بعضی کارشناسان و سیاسیون و افراد صاحب نظر در حوزه رسانه، از ریاست محترم سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران سوالی دارند که آیا فعالیت گسترده با تمام توان سازمانی برای تبلیغ شیوه اجرایی دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و تبلیغ وسیع برای انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی تا چه اندازه تاثیرگذار بود؟!
آیا مهندس ضرغامی در حالی که روزهای پایانی خدمت خود در سمت ریاست رسانه ملی را سپری می کند تاکنون در طول این ده سال از میزان گرایش مردم به این رسانه و میزان تاثیرگذاری رسانه ملی در دل مردم تحلیلی به عمل آورده اند؟!
خواسته ای از مهندس ضرغامی داریم، آن هم اینکه آیا حاضرند به مانند شیوه چالشی برنامه "نود" کارشناسان بی طرف و متعهد و متخصص در حوزه رسانه را در برنامه "مناظره" شبکه یک سیما که عصر جمعه برگزار می شود، دعوت کنند و اجازه دهند سازمان صداوسیما را نقد نمایند؟
براساس آمار غیر رسمی کمتر از ده درصد مردم از دریافت یارانه نقدی انصرف دادند که این خود نشانه عدم توجه مردم به رسانه ملی است، رسانه ای که به فرموده امام راحل (ه) دانشگاه بزرگی برای کشور است.
اما آیا دلیل کم شدن توجه مردم در سالهای اخیر به این رسانه را می توان فقط گرایش مردم به کانالهای ماهواره ای ربط داد؟!
چرا زمانی که برنامه قوی و مردم پسند از رسانه ملی پخش می شود، همگان استقبال می کنند؟! بنابراین می توان گفت که مردم به دلیل برنامه های بی کیفیت و عدم توجه رسانه ملی به نیاز مردم و به نوعی توجه نکردن به افکار مردم و همراه نبودن سازمان با مردم می باشد و حال در موضوع اخیر انصراف مردم از گرفتن یارانه نقدی، به نوعی رسانه ملی غرور مردم را خدشه دار نمود و به گونه ای وانمود کرد که مردم گدای این چندرغازی هستند که جیب هیچ فقیر یا پولداری را پر نمی کند.
آیا برای گرفتن بودجه از دولت باید بدین شکل مردم را نیازمند و گدا نشان داد؟! و آیا برای اینکه دولت از رسانه ملی تعریف و تمجید نماید، ارزش دارد همین اندک اعتمادی هم که مردم به این رسانه داشتند، خدشه دار شود؟!
در حالیکه مسئولین صدا و سیما مرتبا دم از افتتاح شبکه می زنند و به نوعی افتتاح شبکه را کارنامه کاری خود می دانند، اما غافل از اینکه به سبب مدیران پیر و فرسوده ای که در سازمان صداوسیما مشغول فعالیت هستند، تنها چیزی را که فراموش کرده اند، آشتی مردم با رسانه ملی و تغییر نگرش آنها است.
در این سالها بارها کارشناسان که به نوعی زبان گویای مردم هستند، منتقد برنامه های بی کیفیت این رسانه بوده اند اما یا توجهی نشده است یا اینکه آنها را ممنوع التصویر نموده اند!
اگر رسانه ملی عزم مردم برای حضور در انتخابات را می دید، می دانست که امروزه فهم مردم در همه زمینه ها بالا رفته و دیگر به این تبلیغات پوشالی توجهی ندارند ولی باید متذکر شویم که معمایی پشت این تبلیغات است که به مانند شمشیر دولبه عمل می کند که آیا هدف رسانه ملی برای نیازمند و به نوعی گدا نشان دادن مردم برای همراهی با دولت بوده یا اینکه برای ضربه زدن به دولت بوده است؟! همه این اما و اگرها در کارنامه نه چندان درخشان مهندس ضرغامی باقی خواهد ماند.
اگر اصحاب اهل فن نگاهی گذرا اندازند، متوجه خواهند شد که هدفمندی یارانه ها به نوعی به ضرر همه مردم و به نفع دولت شد، در حالی که کشور عزیزمان ایران اسلامی با این همه سرمایه عظیم که می توان گفت "بهشتی است بر روی زمین" نباید مردم آن روزی برای سبد کالا و روزی برای انصراف از دریافت یارانه، بدین شکل تحقیر شوند و رسانه ملی هم مبلغ این تحقیرها باشد.
به نظر می رسد، اگر دولت می خواهد که حرفهایش را به گوش مردم برساند بهتر این است که رسانه ملی شبکه ای خاص دولت که با بودجه مستقیم خود دولت و همچنین با مدیریت دولتیون افتتاح شود تا دیگر مردم حساب خود را با دولت بدانند و به نوعی حیثیت رادیو و تلویزیون ملی خدشه دار نشود.
در حالیکه در آخرین روزهای دوران فعالیت مهندس ضرغامی در رسانه ملی هستیم، امیدواریم فرد آینده بتواند دل رهبرعزیزمان را شاد کند و به نوعی همراه با مردم به فکر فرهنگ سازی در جامعه باشد نه اینکه زبان تهدید دولت را به رخ مردم بکشاند و مرتبا تریبون را در اختیار دولت تدبیر و امید گذارد تا به انواع مختلف یا سر مردم را با پنبه ببرد یا تهدیدهای ظریف نامتعارفی به زبان آورد و به نوعی این چندرغازی که به مردم پرداخت می نمایند را مرتبا به مانند چکش بر سر مردم بکوبد./ اختصاصی
نظر بدهید |